Povestea Growee. Cine suntem și de unde a început totul

Silvia Truta

8 luni în urmă

Povestea Growee. Cine suntem și de unde a început totul

Salutare! Sper că te găsim cu bine și astăzi!

Growee, așa cum ai văzut, probabil, aici pe site, este un soft de digitalizare a datelor companiei menit să te ajute să-ți gestionezi afacerea simplu, ușor, sigur și intuitiv.

Dar de unde a pornit totul și ce planuri are Growee?

Mai jos, Cristi, unul dintre fondatorii Growee răspunde la câteva întrebări simple, ca să ne poți cunoaște mai bine.

Growee Roadmap timeline

1. Cum a început Growee, de unde ideea unei aplicații care face de toate?

Growee a început ca un proiect intern în cadrul companiei BinarCode.

Pe măsură ce am început să creștem ca și companie, a apărut necesitatea de a folosi mai multe tool-uri pentru tot ce ține de aspectul organizațional al companiei, începând cu partea de facturare, clienți și terminând cu partea de evaluări și concedii în cadrul companiei.

Am început să căutăm și chiar am folosit mai multe soft-uri, dar ne-am lovit de câteva probleme:

  • Soft-urile de tip ERP de obicei sunt foarte generaliste.
  • Soft-urile bune fac foarte bine doar o mică parte din necesitățile pe care le are o companie. De exemplu, există soft-uri care fac foarte bine partea de facturare sau partea de logare de timp, dar nu exista un soft care să facă bine mai multe lucruri.
  • Majoritatea tool-urilor nu sunt adaptate pentru România și legislația din România în special pentru tot ce ține de concedii.
  • Tool-urile bune de HR și administrarea companiei încep de la 8-10+ EUR/user ceea ce e destul de mult pentru unele companii din România. Dacă folosești mai multe tool-uri ajungi la costuri foarte mari per user.

Luând în considerare aspectele de mai sus, am decis să construim un tool propriu simplu și rudimentar care să ne servească necesitățile proprii.

După o perioadă de aproximativ 2 ani în care am folosit soft-ul propriu pentru concedii și evaluări am ajuns la concluzia că îl putem reface, în așa fel încât să poată beneficia și alte companii de el.

În această etapă am decis să ne gândim foarte bine la arhitectura acestui produs și cum îl putem extinde în așa fel încât alte companii să beneficieze de el.

La început, Growee a purtat alt make-up :)

Growee design

Growee design1


Documentația pentru noul produs:

Growee design 2

Procesul de creare:

Growee design 3

Growee design 4



Ulterior a urmat o perioadă de aproximativ 1 an în care am dezvoltat Growee ca și un side project, în weekend-uri sau zile libere, ca să ne putem atinge scopul propus iar în 2023 ne-am setat ca și un scop să avem un soft launch spre final de vară. Am anunțat că urmează să lansăm un soft pentru digitalizarea datelor companiei și am făcut mai multe postări despre asta pe rețelele noastre de social media.

Pe măsură ce înaintam cu dezvoltarea produsului și acel soft launch, am conturat o echipă internă și entuziastă, dedicată produsului Growee.

Rezultatul final:

Growee design 5

2. Care a fost cea mai mare provocare în construirea acestei aplicații?

Cea mai mare provocare inițială a fost, desigur, cea financiară. Fiind un produs care nu depinde de investiții externe, aspectul financiar până în punctul lansării a fost o provocare destul de mare. Mereu am fost nevoiți să punem în echilibru și să analizăm bine ce funcționalități vrem să construim ca să ne încadrăm în bugetul propus, dar totodată să putem oferi un produs de calitate cu un user experience bun. În etapele inițiale, o altă provocare a fost și cea legată de timp. La început nu am avut o echipă dedicată cum avem acum, ceea ce ne bloca uneori să avem progres constant și vizibil, acest lucru fiind uneori un factor demotivațional, dar, totuși, nu am vrut să renunțăm.

3. Cum ați ales numele, sau de ce Growee?

Am vrut să asociem numele cu faptul că scopul acestui produs este să ajute companiile să gestioneze procesele administrative și să crească mai ușor și mai repede. Din păcate, gestionarea concediilor, rapoartelor, documentelor sau a evaluărilor încă este un proces destul de birocratic și care consumă mult timp. Ne dorim ca numele și brandul Growee să comunice faptul că noi încercăm să eliminăm sau cel puțin să simplificăm aceste procese birocratice și să ajutăm companiile să crească mai ușor oferindu-le vizibilitate și claritate într-un sistem digital sigur și foarte plăcut de utilizat.

4. Cine sunt membri echipei și unde îi putem găsi?

Echipa Growee se află la Cluj, cea mai mare parte, dar Leonid și cu mine suntem în Moldova. Încercăm să ne vedem și live cât mai des, să ne conectăm și să petrecem timp împreună toată echipa. Membri echipei sunt după cum urmează:

Echipa de Co-Founderi: Cecilia (Co-Founder & Product Owner), Eduard (Co-Founder & CTO), și Cristi (Co-Founder & CEO)
Echipa de Design și Marketing:
Claudia (Product Designer) și Silvia (Marketing Specialist)(Marketing Specialist)
Echipa de Development:
Vasile (Backend Developer) și Leonid (Quality Assurance)


5. Care sunt planurile pentru viitor sau ce își dorește Growee cel mai mult pentru 2024?

Planurile pentru 2024 sunt mărețe, dar totodată și realiste.
Intenționăm să participăm la 2 evenimente mari de networking. Unul dintre ele este MWC Barcelona, în februarie 2024.

Lucrăm la tot ce ține de scalabilitate și securitatea aplicației. În Ianuarie 2024, aplicația a fost expusă unui Penetration Testing extensiv, în urma căruia vom obține și o certificare care asigură clienții că aplicația este sigură din toate punctele de vedere și toate datele lor sunt în deplină siguranță.

În plus, urmează să facem onboarding la mai multe companii în lunile următoare. Acest lucru ne va ajuta să primim feedback și să îmbunătățim funcționalitățile existente.

De asemenea, vrem să includem pe website un roadmap mai detaliat și un board public, în care utilizatorii pot cere feature requests și le pot vota. Credem că aceste lucruri ne vor ajuta să facem aplicația și mai valoroasă și mai plăcut de folosit.

Ne-am propus să îmbunătățim anumite aspecte care țin de design-ul site-ului și să adăugăm resurse noi pentru utilizatorii și urmăritorii noștri.

O altă resursă la care lucrăm mereu cu drag pentru cititorii noștri este blogul Growee, unde dorim să aducem informații valoroase și de ajutor din domenii adiacente resurselor umane si organizării digitale a companiilor și sperăm să facem o treabă tot mai bună!

Cu drag,
Echipa Growee

Comentarii